Akademia
Franczyzobiorcy
Twoje centrum wiedzy
o franczyzie z AM AM Kebab
Jako franczyzobiorca AMAM Kebab otrzymujesz nielimitowany dostęp do wszystkich materiałów w Akademii – praktycznej wiedzy, sprawdzonych rozwiązań i narzędzi, które wspierają rozwój Twojego punktu od pierwszego dnia.
Aby korzystać z pełnych zasobów, zarejestruj się i zaloguj na swoje konto.
Nie jesteś jeszcze częścią naszej sieci?
Dołącz do AMAM Kebab i zyskaj dostęp do ekskluzyjnych artykułów i poradników, wiedzy, która realnie przyspieszy rozwój Twojego biznesu, oraz wsparcia doświadczonych ekspertów na każdym etapie.
Twoja droga do własnego, dochodowego punktu może zacząć się właśnie tutaj.
Artykuły
Video
Historie sukcesów

Jakie zagadnienie Cię interesuje?
Najnowsze materiały edukacyjne
-
Wprowadzenie do franczyzy
Jak wygląda proces dołączenia do sieci franczyzowej?
10.07.2025
Marzysz o własnym biznesie, ale nie chcesz zaczynać od zera? Nie masz doświadczenia w gastronomii, ale czujesz, że masz smykałkę do zarządzania i do pracy z ludźmi? Franczyza może być właśnie dla Ciebie. Dzięki niej dostajesz gotowy przepis na sukces, czyli już sprawdzony i działający od wielu lat model biznesowy, rozpoznawalną markę i pomoc w każdym etapie działania.
-
Wprowadzenie do franczyzy
Czym jest franczyza AM AM Kebab?
09.07.2025
Własny punkt to marzenie wielu osób. Ale rzeczywistość bywa bardziej skomplikowana – od opracowania menu, przez zatrudnienie zespołu, po promocję i logistykę. Co jeśli można by było zacząć od razu z gotowym planem, rozpoznawalną marką i wsparciem na każdym kroku? Tu właśnie wkracza franczyza AM AM Kebab – sprawdzony model, który pomaga przedsiębiorczym osobom wejść na rynek gastronomiczny szybciej, pewniej i z mniejszym ryzykiem. Zaczynasz, ale nie od zera.
-
Marketing i sprzedaż
Szkolenia ze sprzedaży w AM AM Kebab – Dlaczego to się opłaca?
09.07.2025
Prowadzenie punktu gastronomicznego to nie tylko serwowanie dobrego jedzenia – to również sztuka sprzedaży. Dlatego w ramach współpracy z franczyzobiorcami AM AM Kebab organizujemy regularne szkolenia z zakresu sprzedaży bezpośredniej, upsellingu i cross-sellingu. To nie są puste hasła – to konkretne działania, które przekładają się na realny wzrost przychodów. Czym są te techniki?
-
Finanse i rozwój
Od czego może zależeć sprzedaż kebaba?
09.07.2025
Sprzedaż kebaba podobnie jak w przypadku innych dań typu fast food, zależy od wielu czynników. Otwierając własny lokal lub przenośną przyczepę gastronomiczną, warto zwrócić uwagę na aspekty, które mogą przyczynić się do sukcesu lub jego braku. W artykule omówimy kluczowe elementy, które mają wpływ na wyniki sprzedażowe kebaba – od lokalizacji i jakości składników, przez obsługę klienta, aż po marketing i sezonowość.
-
Wprowadzenie do franczyzy
Franczyza vs. własny biznes – plusy i minusy
09.07.2025
Decyzja o założeniu własnej działalności gospodarczej to moment, który dla wielu osób oznacza przełom w życiu zawodowym. To nie tylko sposób na większą niezależność, ale też ogromna odpowiedzialność i wyzwania, które czekają tuż za rogiem. Jedną z pierwszych decyzji, jakie musisz podjąć, jest wybór formy działalności. Lepiej postawić na franczyzę czy stworzyć coś od podstaw?
-
Wprowadzenie do franczyzy
Jak wygląda punkt AM AM Kebab?
08.07.2025
Punkt AM AM Kebab to coś więcej niż miejsce serwowania jedzenia. To mobilna wizytówka marki, która codziennie pojawia się w różnych lokalizacjach i musi skutecznie działać zarówno w przestrzeni miejskiej, jak i w internecie.
-
Aspekty operacyjne i formalne
Dokumentacja operacyjna w punkcie franczyzowym AM AM Kebab – co musi być i dlaczego to ważne
07.07.2025
W każdym punkcie działającym w ramach franczyzy AM AM Kebab kluczowym elementem prawidłowego funkcjonowania jest prowadzenie i utrzymywanie aktualnej dokumentacji operacyjnej. Jest to nie tylko wymóg formalny, ale również realne narzędzie wspierające codzienną organizację pracy, zapewnienie bezpieczeństwa żywności oraz zgodność z obowiązującymi przepisami. Poniżej opisujemy, jakie elementy dokumentacji są wymagane i dlaczego ich prowadzenie ma […]
-
Zarządzanie lokalem
Jak radzić sobie z trudnymi klientami w punkcie gastronomicznym AM AM Kebab?
07.07.2025
W każdej gastronomii, niezależnie od tego, czy prowadzisz przyczepę gastronomiczną AM AM Kebab, czy inny lokal, spotkanie z trudnym klientem jest nieuniknione. Ważne jest jednak, aby wiedzieć, jak radzić sobie w takich sytuacjach, ponieważ sposób obsługi klienta może wpłynąć na reputację Twojej przyczepy gastronomicznej. W tym artykule podpowiemy, jak skutecznie zarządzać konfliktami i budować pozytywną atmosferę, nawet w obliczu wyzwań. Dzięki temu o wiele łatwiej przyjdzie Ci opanowanie stresujących sytuacji!
-
Zarządzanie lokalem
Czy sobie poradzę? 5 najczęstszych obaw przyszłych franczyzobiorców związanych z zarządzaniem lokalem – i nasze odpowiedzi
04.07.2025
Decyzja o dołączeniu do franczyzy to poważny krok. Zanim otworzysz lokal pod marką AM AM Kebab, zapewne pojawią się pytania i wątpliwości. To naturalne – nikt nie rodzi się przedsiębiorcą. Ale właśnie po to jesteśmy – by pokazać, że w systemie franczyzowym nie jesteś sam. Dziś odpowiadamy na 5 najczęstszych obaw, które słyszymy od kandydatów na franczyzobiorców.1. Nie mam doświadczenia w gastronomii – czy sobie poradzę?
-
Pierwsze kroki w świecie franczyzy
Co otrzymujesz jako nowy franczyzobiorca AM AM Kebab?
03.07.2025
Zobacz, co dokładnie otrzymujesz jako nowy franczyzobiorca AM AM Kebab.
-
Wprowadzenie do franczyzy
Co to jest franczyza i jak działa?
03.07.2025
Franczyza to słowo, które coraz częściej pojawia się w kontekście gastronomii, gdy dochodzi do rozmów o biznesie. Kuszące wizje szybkiego startu, gotowego know-how i sprawdzonego modelu działania przyciągają osoby, które chcą otworzyć coś własnego, ale niekoniecznie zaczynać wszystko od zera. W tym artykule rozwiejemy wszystkie związane z nią wątpliwości. Dowiesz się, czym jest franczyza, jak sprawdza się w praktyce, jakie są jej wady i zalety, a także poznasz konkretne przykłady z rynku. Przeczytaj i przekonaj się, czy to może być droga również dla Ciebie.