Aspekty operacyjne i formalne
Finanse i rozwój
Zarządzanie lokalem
31.07.2025
Jeśli działasz w gastronomii albo dopiero planujesz wejść w ten świat, to jedno musisz zrozumieć od razu: przepływ gotówki (czyli cash flow) zabija lub ratuje biznes. Nawet jeśli masz świetne jedzenie, zadowolonych klientów i kolejki pod okienkiem – bez kontroli nad pieniędzmi możesz się po prostu wykoleić.
Finanse i rozwój
16.07.2025
Prowadzenie franczyzy w modelu mobilnym, jakim jest food truck AM AM Kebab, wymaga dużej elastyczności, doskonałej organizacji. Czas staje się jednym z najcenniejszych zasobów właściciela punktu, a umiejętność zarządzania nim może decydować o sukcesie lub porażce.
Finanse i rozwój
10.07.2025
Współpraca z aplikacjami do zamówień jedzenia to dla wielu restauratorów i właścicieli punktów gastronomicznych szansa na zwiększenie sprzedaży. Z jednej strony daje dostęp do szerokiego grona klientów, ale z drugiej może wiązać się z wysokimi kosztami i innymi ograniczeniami. Sprawdź, jakie są najważniejsze zalety, ale i wady korzystania z tego rozwiązania.
Finanse i rozwój
09.07.2025
Sprzedaż kebaba podobnie jak w przypadku innych dań typu fast food, zależy od wielu czynników. Otwierając własny lokal lub przenośną przyczepę gastronomiczną, warto zwrócić uwagę na aspekty, które mogą przyczynić się do sukcesu lub jego braku. W artykule omówimy kluczowe elementy, które mają wpływ na wyniki sprzedażowe kebaba – od lokalizacji i jakości składników, przez obsługę klienta, aż po marketing i sezonowość.