To nasza treść specjalna!
Aby zobaczyć zawartość musisz posiadać
aktywne konto użytkownika!
Kliknij w poniższy przycisk
i zaloguj się lub załóż darmowe konto
👋🏻
Aspekty operacyjne i formalne
Finanse i rozwój
Zarządzanie lokalem
31.07.2025
Jeśli działasz w gastronomii albo dopiero planujesz wejść w ten świat, to jedno musisz zrozumieć od razu: przepływ gotówki (czyli cash flow) zabija lub ratuje biznes. Nawet jeśli masz świetne jedzenie, zadowolonych klientów i kolejki pod okienkiem – bez kontroli nad pieniędzmi możesz się po prostu wykoleić.
Finanse i rozwój
16.07.2025
Prowadzenie franczyzy w modelu mobilnym, jakim jest food truck AM AM Kebab, wymaga dużej elastyczności, doskonałej organizacji. Czas staje się jednym z najcenniejszych zasobów właściciela punktu, a umiejętność zarządzania nim może decydować o sukcesie lub porażce.
Finanse i rozwój
10.07.2025
Współpraca z aplikacjami do zamówień jedzenia to dla wielu restauratorów i właścicieli punktów gastronomicznych szansa na zwiększenie sprzedaży. Z jednej strony daje dostęp do szerokiego grona klientów, ale z drugiej może wiązać się z wysokimi kosztami i innymi ograniczeniami. Sprawdź, jakie są najważniejsze zalety, ale i wady korzystania z tego rozwiązania.