REGULAMIN PROGRAMU POLECEŃ

(dalej: „Regulamin”)

§1

Postanowienia ogólne

  1. Przedmiotem niniejszego Regulaminu jest określenie zasad Programu Poleceń (dalej: „Program”) orgaznizowanego przez Dolci Sapori Sp. z o.o. z siedzibą w ul. Wschodnia 11, 05-830 Szamoty Gmina Nadarzyn, wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000858057 (dalej: „Organizator”)
  2. Warunkiem przystąpienia do Programu jest złożenie oświadczenia o przystąpieniu do Programu na adres e-mail: franczyza@dolcisapori.pl, co stanowi jednocześnie akceptację niniejszego Regulaminu, a następnie zawarcie z Dolci Sapori Sp. z o.o. Umowy o współpracę.
  3. Regulamin dostępny jest w siedzibie Dolci Sapori Sp. z o.o., a także na stronie internetowej www.dolcisapori.pl

§2

Definicje

  1. Organizator – Dolci Sapori Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Babicach Nowych, ul. Ogrodnicza 67, 05-082 Babice Nowe, KRS: 0000858057
  2. Franczyzobiorca – podmiot, który zawarł z Organizatorem Umowę Franczyzy i prowadzący na jej podstawie działalność gospodarczą pod marką „AM AM KEBAB”, „MNIAMI ICE CREAM” lub „MNIAMI”
  3. Polecający – Franczyzobiorca prowadzący działalność gospodarczą pod marką „AM AM KEBAB”, „MNIAMI ICE CREAM” lub „MNIAMI” na podstawie Umowy Franczyzy, który przystąpił do Programu
  4. Polecony – osoba fizyczna posiadająca pełną zdolność do czynności prawnych bądź też przedsiębiorca w rozumieniu art. 4 ustawy Prawo Przedsiębiorców, który w wyniku działań podjętych przez Polecającego jest zainteresowana zawarciem z Organizatorem Umowy Franczyzy wraz z zakupem przyczepy gastronomicznej
  5. Uczestnik – Polecający bądź Polecony
  6. Umowa Franczyzy – umowa, w ramach której Organizator w ramach działalności swojego przedsiębiorstwa, udziela Franczyzobiorcy, w zakresie i na warunkach określonych w Umowie Franczyzy, licencji ograniczonej, niewyłącznej i czasowej na korzystanie z marki „AM AM KEBAB”, „MNIAMI ICE CREAM” lub „MNIAMI”, modelu biznesowego i łańcucha dostaw oraz partycypację Franczyzobiorcy w ramach sieci, a także zobowiązuje się do udzielenia mu pomocy. Franczyzobiorca zaś zobowiązuje się do prowadzenia we własnym imieniu i na własny rachunek działalności gospodarczej w zakresie i w sposób zgodny z Umową Franczyzy i wskazówkami Organizatora oraz do płacenia Organizatorowi umówionej Opłaty Franczyzowej.
  7. Wynagrodzenie – wynagrodzenie Polecającego w wysokości określonej w niniejszym Regulaminie przyznawane w związku z zawarciem Umowy Franczyzy wraz z zakupem przyczepy gastronomicznej przez Organizatora z Poleconym
  8. Kwartał – okres trzech miesięcy liczony od dnia otrzymania przez Organizatora skutecznego polecenia od Polecającego zgodnie z §4 ust. 2 oraz ust. 3 Regulaminu mający wpływ na wysokość Wynagrodzenia Polecającego zgodnie z §5 ust. 2 Regulaminu. Koniec Kwartału przypada na dzień w ostatnim miesiącu, który datą odpowiada początkowemu dniowi.

§3

Czas trwania Programu

  1. Program trwa od 01.11.2024 roku do odwołania.
  2. W przypadku zawieszenia, odwołania lub zakończenia programu Polecającemu przysługuje Wynagrodzenie pod warunkiem, że najpóźniej w momencie zawieszenia, odwołania lub zakończeniu programu spełnione zostaną wszystkie warunki określone w §5 ust. 1.
  3. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany Regulaminu, a także czasowego zawieszenia lub zakończenia Programu w dowolnym momencie jego trwania. Organizator poinformuje Polecających o zmianie Regulaminu, zawieszeniu bądź też zakończeniu Programu nie później niż na 7 dni przed rozpoczęciem obowiązywania nowego Regulaminu lub nie później niż na 7 dni przed zawieszeniem bądź też zakończeniem Programu. Informacja, o której mowa w zdaniu poprzedzającym może zostać przekazana za pośrednictwem strony internetowej Organizatora: www.dolcisapori.pl

§4

Zasady uczestnictwa w programie

  1. Udział w Programie jest dobrowolny, bezpłatny i następuje poprzez zgłoszenie przez Franczyzobiorcę do Organizatora oświadczenia o przystąpieniu do programu przesłanego na adres e-mail franczyza@dolcisapori.pl.
  2. Polecający dokonuje polecenia poprzez przekazanie Organizatorowi danych Poleconego (imię i nazwisko/firma, adres e-mail, numer telefonu) przesłanych drogą pocztową na adres siedziby Organizatora/ na adres e-mail: franczyza@dolcisapori.pl.
  3. Polecenie zostanie uznane za skuteczne wyłącznie pod warunkiem potwierdzenia przez Poleconego, że jest zainteresowany zawarciem Umowy Franczyzy wraz z zakupem przyczepy gastronomicznej w związku z czynnościami podjętymi przez Polecającego.
  4. Polecający nie może powoływać się na skutecznie dokonane polecenie, jeżeli Organizator dysponował danymi Poleconego bądź też nie wypełnił obowiązku określonego w ust. 2 zanim Polecony wyraził wolę zawarcia Umowy Franczyzy wraz z zakupem przyczepy gastronomicznej wobec Organizatora.

§5

Wynagrodzenie i warunki jego przyznania

  1. Polecający jest uprawniony do Wynagrodzenia w wysokości określonej w ust. 2 pod warunkiem, że skutecznie wywiązał się z obowiązku określonego w §4 ust. 2, Polecony złożył oświadczenie zgodnie z §4 ust. 3, a także …
  2. Organizator zawarł z Poleconym Umowę Franczyzy wraz z zakupem przyczepy gastronomicznej,
  3. Polecony ureguluje wszelkie opłaty wstępne przewidziane w Umowie Franczyzy oraz zapłaci pełną cenę przyczepy gastronomicznej.
  4. Wysokość Wynagrodzenia jest uzależniona od liczby dokonanych poleceń przez Polecającego w danym Kwartale, po spełnieniu warunków opisanych § 5 ust.1 i wynosi:
  5. 5 000 zł netto za pierwsze polecenie w Kwartale,
  6. 8000 zł netto za drugie polecenie w tym samym Kwartale,
  7. 10000 zł netto za trzecie i każde kolejne polecenie w tym samym Kwartale.
  8. W przypadku spełnienia wszystkich warunków określonych w ust. 1, Organizator poinformuje o tym fakcie Polecającego nie później niż w terminie 7 dni od dnia spełnienia ostatniego z warunków. Wynagrodzenie będzie wypłacane na rachunek bankowy Polecającego wskazany w Umowie o współpracę zawartej z Organizatorem w wysokości określonej w ust. 2, w terminie 7 dni od wpłynięcia na rachunek bankowy Organizatora pełnej ceny przyczepy gastronomicznej, na postawie otrzymanej faktury/rachunku od Polecającego

§6

Ochrona danych osobowych

  1. Organizator jest administratorem danych osobowych Uczestników. Organizator stosuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych, w szczególności wszelkie środki uniemożliwiające osobom trzecim jakikolwiek dostęp do danych.
  2. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niezbędne do wzięcia udziału w Programie.
  3.  Uczestnikom przysługuje prawo do o kontroli sposobu przetwarzania dotyczących ich danych osobowych, a zwłaszcza prawo dostępu do danych, żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem przepisów prawa albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane. Uczestnikom przysługuje również prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, przenoszenia danych. W szczególności Uczestnikom przysługuje prawo do wycofania wszystkich zgód, jeśli stanowią one podstawę przetwarzania ich danych osobowych.

§7

Postanowienia końcowe

  1. Niniejszy Regulamin wchodzi w życie w dniu 01.11.2024 r.
  2. Wszelkie spory mogące wyniknąć na tle niniejszego Regulaminu będą rozstrzygane przez sąd właściwy ze względu na siedzibę Organizatora.
  3. Organizator zastrzega sobie prawo do jednostronnej zmiany Regulaminu w trakcie trwania Programu, a Polecający zrzeka się wszelkich roszczeń mogących powstać w związku z jednostronną zmianą Regulaminu przez Organizatora.